Dr. Mircea Beuran, demis. Ministerul Sănătății: A încălcat 10 obligații din cele 33 asumate prin contract

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ministerul Sănătății anunță că dr. Mircea Beuran a fost demis, după ce, în urma cercetării efectuate de conducerea unității, s-a constatat că pacienta a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii.

"Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, ca urmare a tragicului eveniment din data de 22.12.2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală și care pe 29.12.2019 a și decedat. În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie.

"Dr. Mircea Beuran a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contract"

Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III", se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Amenzi totale de 30.000 de lei

"Ministerul Sănătății va prezenta mâine concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitara de Stat (ISS) și Corpul de Control al MS și salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale.

De asemenea, ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cît și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel