Mircea Badea, despre limitarea plăților cash: Guvernul vrea să controleze populația

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Badea a vorbit din nou despre limitarea plăților cash.

Guvernul vrea limitarea plăților în numerar pentru că așa ar putea opri evaziunea fiscală. Totuși, realizatorul TV Mircea Badea a declarat la Antena 3 CNN că acest prag care ar urma să fie impus de guvernanți nu are nicio legătură cu evaziunea fiscală, ci are legătură cu controlul.

Declarațiile sale vin după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a oferit astăzi mai multe detalii despre adoptarea reformei fiscale. Boloș a precizat că primul palier este între două persoane juridice, doi comercianţi, unde plafonul va fi redus de la 5.000 de lei la 1.000 de lei.

Ministrul Finanțelor s-a referit şi la operaţiunile dintre o persoană fizică şi o persoană juridică, unde plafonul va fi redus gradual de la 1 ianuarie 2024, la 5.000 de lei şi de la 1 ianuarie 2025 la 2.500 de lei. În plus, Marcel Boloș, a susținut că aceste măsuri vor contribui nu doar la reducerea evaziunii fiscale, dar și la creșterea veniturilor la bugetul de stat.

VEZI ȘI: Guvernul limitează plata cash și taxează darul de nuntă. Bogdan Chirieac bănuiește că un hashtag sabotează coaliția. ”Cel mai mare atac de după Revoluție”

Mircea Badea: Guvernul vrea să controleze populația

"Guvernul vrea să controleze populația", a spus Mircea Badea, luni seară, în cadrul emisiunii "În faţa naţiunii".

"Dispariția cash-ului duce la limitarea libertății și a autonomiei. Ce îndrugă domnul Boloș în legătură cu evaziunea fiscală este pur și simplu jenant iar discuția riscă să alunece, în opinia mea, de la esențial care înseamnă libertate și autonomie, conform inclusiv Băncii Centrale Europene, către asta cu bancomatele cu niște lucruri de genul ăsta care nu au nicio legătură cu subiectul substanțial și esențial - libertatea", a mai declarat Mircea Badea.

VEZI ȘI:  Salariul nu trebuie ținut pe cardul de debit. Adrian Negrescu: Recomandarea este valabilă doar pentru cei care...

"Mă doare în cot de evaziunea fiscală. Pe mine mă interesează în primul și în primul rând libertatea mea", a mai afirmat realizatorul TV Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel