Mircea Badea a spus că ministrul Virgil Popescu merită Premiul Nobel pentru economie

Mircea Badea a spus că ministrul Energiei, Virgil Popescu, merită Premiul Nobel pentru economie.

Citând din el, Mircea Badea a zis că Nouriel Roubini (n.r. - economist american și profesor universitar al Școlii de Afaceri Stern din cadrul Universității din New York care a prezis criza economică mondială din 2007–2010 încă din anul 2005) era pistol cu apă pe lângă el.

„Virgil Popescu este creator de doctrină economică... Cred că va primi Premiul Nobel pentru economie. Nouriel Roubini era pistol cu apă pe lângă el. Fiți atenți ce a zis, sunt declarații făcute de un ministru al Guvernului României: ”După mine, traderul este un revânzător care cumpără și revinde. Când faci tranzacții de volum foarte mare, nu poți să te duci cu profit foarte mare. Asta e evident, este o lege a economiei. De aceea, în momentul în care speculezi în piețe tulburi și ești lăsat de un stat sa faci asta, înseamnă că e o problemă în acel stat”. Nu există ceva mai tare”, a zis Mircea Badea, amuzându-se la Antena 3, în emisiunea „În gura presei”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre situația traderilor din energie. Într-un interviu acordat la Digi24, acesta a menționat că, în opinia sa, un trader este un revânzător care la rândul său cumpără și vinde.

Virgil Popescu susține că aceste lucruri sunt prevăzute într-o lege a economiei, drept urmare ceea ce fac traderii este cât se poate de legal. Ministrul susține însă că legal este, de asemenea, ca statul să se protejeze și să impună anumită taxe dacă se pune o astfel de problemă.

Virgil Popescu i-ar lăsa pe traderii din energie cu „o sumă normală”

„Ați văzut declaratiile liderilor coaliție pe acest subiect. Dacă ar fi după mine, eu le-aș lua toată această diferență, acest câștig speculativ. Să le rămână un câștig care este normal. Sunt convins că există la nivelul autorității de reglementare, împreună cu autoritatea de reglementare europeană, o bază de date în care energia este foarte clar umărită”, a mai adăugat el.

VEZI ȘI: E prea mult! E prea mult! Virgil Popescu nu repetă obsesiv acest reproș referitor la scumpiri, ci la propria demisie

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a făcut declarații de presă.

În cadrul conferinței de presă de la Guvern, ministrul Virgil Popescu a fost întrebat de o eventuală demisie.

„Ca ministru al Energiei, ați avut vreun moment în care să vă dați demisia, având în vedere contextul în care vi s-a cerut?“, a fost întrebat Virgil Popescu de către o jurnalistă.

„Eu particip la toate ședințele partidului ca să faceți dumneavoastră, din afara partidului, speculații. E prea mult, totuși!“, a spus Virgil Popescu.

„Deci nu vi s-a cerut demisia?“, a replicat jurnalista.

„E prea mult, totuși, să faceți speculații!“, a adăugat Virgil Popescu.

„S-a discutat despre o posibilă remaniere a dumneavoastră“, a insistat jurnalista.

„Este prea mult să faceți speculații pe această temă“, a spus Virgil Popescu.

„Vă simțiți vizat de o remaniere guvernamentală?“, a întrebat, din nou, jurnalista.

„E prea mult să faceți speculații!“, a spus, din nou Virgil Popescu.

„Dar vă simțiți?“, a spus jurnalista.

„Dar nu mie trebuie să-mi puneți această întrebare. Cine vine ministru într-o funcție, se gândește că nu-i pe viață acolo. Eu am mai răspuns la întrebările acestea. Nu-mi este teamă decât de Dumnezeu, deci nu este absolut nicio problemă.“, a zis ministrul Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel