Mircea Badea a râs de ministrul Câciu: Să vină și la petreceri pentru a se ocupa de buna dispoziție a invitaților

foto gov.ro/ Adrian Câciu, ministrul de Finanțe
foto gov.ro/ Adrian Câciu, ministrul de Finanțe

Mircea Badea a râs de Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Adrian Câciu i-a stârnit amuzamentul lui Mircea Badea cu următoarea frază: „Inflaţia a crescut mai rapid decât s-a prognozat şi vor mai fi două sau trei luni complicate”.

După ce a râs de el, în direct, la Antena 3, realizatorul TV a spus că este bun de chemat și la petreceri pentru a se ocupa de buna dispoziție a invitaților.

„Cetățeni, vor mai fi doi sau trei ani complicați. Minimum. Nu două-trei luni. Peste două-trei luni va veni el, sau alt ministru de Finanțe, că poate mi ți-l schimbă, și va zice: „inflația a crescut mai mult decât s-a prognozat”.

„Pe sistemul să râdem cu Adrian Câciu, iată ce a mai zis! El a afirmat, referindu-se la inflaţie, că a crescut mai mult decât era prognozat, din cauza situaţiei externe”, a continuat Mircea Badea care, după ce a avut o nouă criză de râs citind din acest ministru, a continuat: „Câciu vine și la petreceri? Poate să vină și la petreceri? Se poate?”

Vezi aici declarațiile lui Câciu:



"În pachetul "Sprijin pentru România" avem şi o schemă de creştere voluntară a salariului minim, care va avea totuşi un efect multiplicator cu privire la venitul angajaţilor din sistemul privat. Evident, inflaţia a crescut mai rapid decât s-a prognozat inţial, are o componentă mult mai puternică. Dacă observăm, ţări puternice au ajuns la inflaţii istorice, nu mai vorbesc de Statele Unite sau Marea Britanie, mă refer doar la Olanda, unde lună la lună inflaţia a crescut cu 65%, de la 7,3%, dacă nu mă înşel, la 11,9%. Deci sunt componente care vin ca şoc extern, sau puseu inflaţionist extern. Soluţia la acest lucru este să reduci dependenţa de importuri ca să poţi să îţi ţii preţurile la un nivel rezonabil. Vor mai fi două sau trei luni complicate în continuare. Puseul inflaţionist are la bază ceea ce s-a şi spus, criza preţului la energie, efectele conflictului asupra fluxurilor mondiale de comerţ cu petrol, adică creşterea preţurilor la combustibili şi, pe de altă parte, distorsionarea unor lanţuri de aprovizionare pe zona alimentară. Ele, împreună, au creat acest puseu inflaţionist la care evident toată Europa, toată omenirea trebuie să se adapteze. Şi noi asta şi facem. Soluţia va fi producţie mai mare, producţie mai mare-ofertă mai mare. La preţuri, dacă vrem să avem scăderi de preţuri, trebuie să avem oferta mai mare. La energie, acolo soluţia este investiţii în energie, ca să avem ofertă mai mare să putem să avem preţuri mai mici", a explicat Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel