Minută CCR. Viorica Dăncilă, către Mihai Gâdea: Nu știu de unde a venit Iohannis cu informația

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, miercuri seară, în platoul Antena 3, unde a făcut noi precizări importante după decizia CCR.

„Nu am spus niciodată că nu voi merge în Parlament. Dar nu o să mergem atunci când ne spune președintele”, a spus Viorica Dăncilă, miercuri, în platoul Antena 3.

„Să revenim la lucrurile concrete (n.r i se adresează lui Mihai Gâdea). Nu am văzut în această decizia (n.r. a CCR) niciun paragraf care să facă referire la obligația prim-ministrului de a merge cu Cabinetul la votul în Parlament. Nu am văzut acest lucru specificat! Eu nu știu de unde a venit președintele cu această informație, nu știu de ce a considerat dânsul că trebuie să adauge la ceea ce a spus Curtea”, a declarat premierul României. 

„Deci spuneți cu subiect și predicat că președintele, de fapt, adaugă la decizia Curții?”, a întrebat Mihai Gâdea. Răspunsul a fost afirmativ. Premierul a mai adăugat ulterior: „Cred cu tărie că ceea ce spune Curtea Constituțională trebuie pus în aplicare”.

Reacția premierului vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că decizia Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul de peste trei saptămâni, precizând că premierul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel