EXCLUSIV  Minoritatea la comandă, fenomen periculos. Norica Nicolai: Nu suntem chiar în faţa unei democraţii

protest
protest

Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, a explicat cât de periculos este fenomenul tot mai întâlnit în lumea politică, acolo unde minoritatea încearcă să se impună în faţa majorităţii.

Europarlamentarul Norica Nicolai a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre un fenomen politic periculos: acela al "minorităţii la comandă", al încercării de impunere a minorităţii în faţa majorităţii, prin alte metode decât cea a votului popular.

"Există un trend de încercare de a promova minoritatea în detrimentul majorităţii în realitatea politică: treceţi voi din stradă, facem partide, facem guverne…  […] Este, după părerea mea, un fenomen cu care ne confruntăm, destul de periculos. Pentru că democraţiile reprezentative au adus prosperitate pe această planetă sute de ani, o democraţie de acest timp – eu nu spun că suntem chiar în faţa unei democraţii, neobiectivată prin voinţa cetăţenilor", a explicat Norica Nicolai.

"Nu-l văd pe domnul Cioloş mare specialist în ideologii"

"Eu am fost foarte surprinsă când l-am auzit pe domnul Cioloş la un eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, în care ne vorbea despre dictatura majorităţii şi cerea ca această minoritate să fie, oarecum, decisivă, pentru că majoritatea este totalitară, este tiranică. E un trend pe care bănuiesc că l-a învăţat de pe undeva, sau e calibrat de undeva domnul Cioloş, pentru nu prea îl văd mare specialist în ideologii şi doctrine", a subliniat Norica Nicolai.

Urmăreşte, aici, declaraţiile complete ale europarlamentarului Norica Nicolai:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel