Urmărește emisiunea live


Ministrul Voiculescu, videoconferință cu managerii de spitale pentru reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19

Videoconferință pentru reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 / Foto Ministerul Sănătății
Videoconferință pentru reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 / Foto Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a organizat astăzi, 18 februarie 2021, o videoconferință cu managerii de spitale pe tema reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare.

La videoconferință au participat și secretarii de stat în Ministerul Sănătății dr. Andreea Moldovan și dr. Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a vorbit despre necesitatea ca fiecare spital, alături de direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, să evalueze infrastructura și capacitățile de a organiza activitatea medicală pe fluxuri separate pentru pacienți, astfel încât cazurile COVID-19 să beneficieze de o abordare multidisciplinară, iar pentru cazurile non-COVID-19 să crească accesibilitatea și calitatea serviciilor medicale de care au nevoie.

„Vrem să creștem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienții COVD-19, cât și pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecțiuni. Tot mai multe unități sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate și a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aștept o propunere de planificare a capacităților la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unitățile medicale privind încadrarea COVID-19”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19.

În cadrul videoconferinței s-a discutat și despre Memorandumul propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene împreună cu Ministerul Sănătății care urgentează alocarea a 50 de milioane de euro, fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru creșterea siguranței pacienților în spitale și pentru care urmează să fie finalizat în curând Ghidul pentru apelul de finanțare, după care vor putea fi lansate finanțările, a transmis Ministerul Sănătății printr-o informare de presă. 

2. Videoconfe... (voiculescu_videoconferinta_manageri_spitale1_27456300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel