EXCLUSIV  Ministrul Virgil Popescu: Posibil cartel pe prețuri. ANRE ar trebui să fie o instituție cu adevărat independentă, să nu țină partea niciunui jucător din piață

Foto: Facebook Virgil Popescu
Foto: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a vorbit la emisiunea "Ce se întâmplă?" de la DC News TV despre un "posibil cartel pe prețuri". 

"Am discutat astăzi cu președintele Consiliului Concurenței (n.red. Bogdan Chirițoiu) vizavi de un posibil cartel pe prețuri pentru că mi se pare, la un moment dat, că prea sunt prețurile... așa! I-am spus situația, ceea ce cred eu. Evident, Consiliul Concurenței și ANRE sunt direct la Parlament. Nu putem da indicații, dar putem discuta.", a dezvăluit ministrul Virgil Popescu la DC News TV. 

Întrebat de către moderatorul emisiunii "Ce se întâmplă?", Răzvan Dumitrescu, "Parlamentul ce pârghii are pentru a-i determina pe toți să-și facă treaba", Virgil Popescu a răspuns că "legislativ, cred că nu are nicio pârghie în momentul de față."

"ANRE ar trebui să fie o instituție cu adevărat independentă, să nu țină partea niciunui jucător din piață"

"Este o independență mult clamată în special de cei care lucrează în ANRE, o independență mult clamată a ANRE-ului față de orice instituție, inclusiv de instituția Parlamentului. (...) ANRE e o instituție independentă, e bine, dar ar trebui să fie cu adevărat independentă, să nu țină partea niciunui jucător din piață.", a declarat apoi Virgil Popescu. 

Ministrul Energiei a precizat că "noi, ca și Guvern, nu avem nicio pârghie. Parlamentul poate să-i cheme în comisii și evident că, cerându-le situații ș.a., lucrurile se complică."

După prezentarea unei facturi în cadrul emisiunii, Virgil Popescu a spus că "prețul este foarte mare, este de trei ori și ceva mai mare, chiar patru. Nu știu ce furnizor e, nu știu ce preț de achiziție, dar văd că e plafonată și compensată."

"Când au aflat că se plafonează și se compensează, nu cumva au urcat prețul oricât de mult? Vin banii de la stat, ce mai... ", a întrebat Răzvan Dumitrescu.

"Nu, că nu vin (n.red. banii de la stat)! Se înșală. Când vin la decont, cu prețul peste plafon și cer diferența de preț, că ei au cumpărat mai scump, noi am băgat în lege că trebuie să vină și trebuie să le decontăm prețul mediu de achiziție al gazului în baza facturilor pentru luna respectivă. Poate că asta n-au citit bine!", a atras atenția ministrul Virgil Popescu. 

"O să solicităm și noi Consiliului Concurenței să vedem dacă nu cumva furnizorii au făcut un cartel împreună"

"Le-am comunicat acest lucru, nu au fost prea fericiți. Ne-am gândit și noi că vor să mărească prețurile. După ce depun documentele, o să solicităm și noi Consiliului Concurenței să vedem dacă nu cumva au făcut un cartel împreună. Avem timp! Nu vom da bani de la bugetul de stat în plus. Să vedem dacă nu cumva, într-un cartel, furnizorii au mărit prețurile tocmai ca să facă ce spuneți dvs (n.red. Răzvan Dumitrescu).", a conchis Virgil Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel