Ministrul Ţuţuianu, DISCUŢII cu ambasadorul Germaniei: România rămâne ferm angajată

Joi, 24 august, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, l-a primit pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, pe agenda discuţiilor numărându-se cooperarea bilaterală în domeniul apărării, dar şi la nivelul NATO şi UE.

"Ministrul Ţuţuianu a punctat cele mai importante repere ale cooperării bilaterale şi a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul de la Varşovia. În acest context, a evidenţiat acţiunile de realizare a prezenţei avansate a NATO în regiune, mulţumind părţii germane pentru sprijinul acordat în implementarea iniţiativelor concrete ale României", se precizează într-un comunicat.

Pe dimensiunea Politicii de Securitate şi Apărare Comună, au fost prezentate măsurile întreprinse de ţara noastră în implementarea concluziilor Consiliului European din decembrie 2016 în domeniul securităţii şi apărării, în contextul implementării Strategiei Globale, şi au fost accentuate discuţiile cu privire la colaborarea celor două ţări în perspectiva pregătirii, la nivel naţional, a preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România, în primul semestru al anului 2019.

Ministrul Apărării a subliniat interesul în aprofundarea cooperării tehnico-militare cu partenerul german, prin identificarea şi adoptarea unor proiecte concrete care să stimuleze investiţiile germane şi transferul de tehnologie în România.

La rândul său, ambasadorul Meier-Klodt a evidenţiat importanţa intensificării cooperării strategice germano-române şi în domeniul apărării, ca pilon solid al sistemului de securitate european şi transatlantic. Diplomatul german a ţinut să-i mulţumească ministrului Ţuţuianu pentru interesul său faţă de proiectele concrete cu Germania şi a reiterat faptul că acestea au ca scop înfăptuirea unei producţii parteneriale, pe termen lung, la cel mai înalt nivel tehnic, precum şi crearea, în România, a unor locuri de muncă înalt calificate. La convorbiri au luat parte şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, şi secretarul de stat pentru Armamente, Florin-Lazăr Vlădică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel