EXCLUSIV  Ministrul Teleman: Statul ÎNCURCĂ. Digitalizarea poate organiza activitatea

Agerpres
Agerpres

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Sergiu Teleman, a avut o intervenție în cadrul dezbaterii de la DC News, în care a subliniat lipsurile din domeniul digitalizării din România. 

”Digitalizarea este o prioritate din mai multe motive, dar cred că cel mai relevant, pe care l-a subliniat și premierul înaintea mea, este că statul în momentul de față încurcă în multe feluri cetățenii, încurcă în multe feluri mediul de afaceri și digitalizarea poate diminua gradul de dezordine între stat și cetățean. Cred că toți am avut una sau mai multe întâmplări cu acte pierdute, cu cozi, cu nervi, cu iritare. Digitalizarea poate organiza activitatea statului încât să o facă mai simplă și chiar mai plăcută atât pentru cetățeni cât și pentru funcționari. Apoi, din punctul de vedere al dezvoltării mediului de business ați văzut că mediul privat a punctat foarte bine la capitolul dezvoltare de softuri.

Și mediul de business a investit în conectivitate, dar nu pentru că a existat o strategie coerentă în spate. Acest avantaj l-am putea pierde pentru că alte țări ne-au luat-o înainte și uitați ce se întâmplă cu tehnologiile 5G. Statul nu ar trebui să naționalizeze digitalizarea, aici ar trebui să fie o relație sănătoasă între mediul privat și stat, dar nu oricum. Statul ar trebui să își facă partea lui, adică să asigure condiții de concurență corectă pentru a nu mai fi suspiciuni cum au fost în ultimii 20 de ani și asta e foarte simplu de făcut prin transparentizarea modului în care se fac achizițiile publice”, a declarat ministrul Sergiu Teleman în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Digitalizarea României, prioritate ZERO! Editia a II-a".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel