Ministrul Ştefan-Radu Oprea va prezida reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe-Comerţ de la Bruxelles

Ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, va prezida luni, 27 mai 2019, la Bruxelles, reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe - Comerţ, în calitate de preşedinte al acestui format de lucru pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO 2019).

Miniştrii responsabili pentru comerţul exterior din statele membre UE vor aborda tematici de actualitate în domeniul politicii comerciale comune, precizează ministerul de resort într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Acestea includ reforma şi negocierile din cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), inclusiv negocierile privind e-commerce, relaţiile comerciale UE - SUA, respectiv pregătirile pentru semnarea Acordului de Comerţ Liber şi a Acordului privind Protecţia Investiţiilor UE - Vietnam, care reprezintă o prioritate a Preşedinţiei României la Consiliul UE. De asemenea, la dejunul de lucru miniştrii comerţului vor discuta recomandările Consiliului European de primăvară din sfera comerţului, inclusiv stadiul negocierilor comerciale în curs purtate de Uniunea Europeană cu state terţe.  

Consiliul Afaceri Externe - Comerţ reprezintă cel mai înalt for decizional la nivelul Consiliului Uniunii Europene privind subiecte aferente implementării şi conturării politicii comerciale comune. Statele membre sunt reprezentate de miniştrii responsabili pentru domeniul comerţului internaţional, această formaţiune a Consiliului reunindu-se, de regulă, de două ori pe an sau de oricâte ori este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel