Urmărește emisiunea live


Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, întâlnire cu omologul francez la Paris. Despre ce se va discuta

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, se va afla în perioada 4-6 februarie la Paris, unde se va întâlni cu ministrul Solidarităţii şi Sănătăţii din Republica Franceză, Agnes Buzyn, cei doi urmând a discuta memorandumul de înţelegere care va fi încheiat între cele două ministere, care prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii ale asistenţei medicale precum marii arşi, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului. 

'Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experienţă şi bune practici în domenii deficitare ale asistenţei medicale, ca de exemplu: marii arşi, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităţilor sanitare', informează un comunicat de presă al ministerului.

Cei doi miniştri vor analiza şi subiecte de asistenţă medicală la zi, privind cooperarea între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Vizita de lucru a ministrului Costache în Franţa prevede şi o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze. Tot în Franţa, Victor Costache este invitat să ţină o prelegere în cadrul Conferinţei privind 'Chirurgia cardiacă şi chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive', la Academia Naţională de Chirurgie din Franţa, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel