Ministrul Sănătăţii reacționează în cazul elevilor cu toxiinfecţie alimentară

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a făcut, vineri, un apel către cadrele didactice să verifice produsele lactate şi de patiserie care sunt distribuite elevilor şi preşcolarilor, pentru a evita cazurile de toxiinfecţie alimentară.

'Aici este responsabilitatea celor care verifică alimentul de a-şi face treaba. În plus, sigur, fac un apel la educatori, la profesori de a avea responsabilitate, de a avea grijă de copii şi, sigur, de a respecta regulile de igienă, dar, în ultimă instanţă, de a verifica alimentele pe care le distribuie', a spus ministrul în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa.

Ministrul Sănătăţii a vizitat, vineri, Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa, la invitaţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, administraţia judeţeană cerând sprijinul ministerului pentru a finaliza investiţia începută anul trecut la noul bloc operator.

Doar în ultimele două zile, mai multe zeci de elevi au ajuns la spital, în judeţele Galaţi şi Braşov, după ce au consumat lapte şi corn la şcoală. Astfel, un număr de 37 de elevi la Şcoala generală ,,Iulia Haşdeu', din municipiul Galaţi, au fost internaţi, joi, cu toxiinfecţie alimentară, la Spitalul de Copii Sf. Ioan şi la Spitalul de Boli Infecţioase, ambele din Galaţi.

De asemenea, vineri, în Braşov, 26 de copii de şcoală generală, cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani, au ajuns la spital după ce au băut lapte la şcoală. Cei mai mulţi copii au fost externaţi, după ce au fost consultaţi de medici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel