Urmărește emisiunea live


Ministrul Sănătății: Ordonanța de Urgență care modifică Legea nr. 95/2006 a fost publicată Monitorul Oficial


Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că Ordonanța de Urgență care prevede că pacientii cu boli cronice, dar și urgențele medicale, vor putea fi tratate și în spitalele private a fost publicată miercuri după-amiază în Monitorul Oficial.

„A fost publicata azi in Monitorul Oficial și o vom pune la dispozitie dupa conferinta de presa", a zis ministrul în cadrul conferinței de presă.

Potrivit ministrului, ordonanța de Urgență modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății și prevede extinderea tratamentului pacienților tratați în cadrul programelor naționale de boli cronice, la alegere, și în spitale private. De asemenea, urgențele medicale vor putea fi tratate în premieră și la spitale private.


Acesta a explicat că Ordonanța se referă la finanțările programelor curative naționale ale Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, respectiv ale acțiunilor prioritare ale Ministerului Sănătății pentru pacienții critici. În ambele cazuri, bugetul a fost suplimentat. În ceea ce privește programele naționale, este un plus de 300 de milioane de lei, a arătat ministrul, în timp ce pentru pacienții critici, bugetul a fost suplimentat cu până la 40 – 50%.

"Avem promisiuni ferme, de la premier, dar trebuie ca și echipele medicale să aibă o evoluție medicală bună, să aibă cazuri rezolvate, pentru a primi acești bani suplimentari la rectificare", a declarat ministrul Victor Costache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel