Ministrul Sănătății, prezentarea viitorului Spital Regional de Urgenţă de la Iași

Descriere foto:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, participă, astăzi, la Iaşi, la prezentarea modelului arhitectural al viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Conform sursei citate, la evenimentul care se va desfăşura începând de la ora 9,30 la Palatul Culturii din Iaşi, alături de autorităţile locale, la prezentarea studiului de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenţe, care va fi făcut public de reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, vor fi prezenţi directorul Advisory Services la Banca Europeană de Investiţii (BEI), Simon Barnes, şi Senior Advisorul la European Investment Advisory Hub în cadrul BEI, Martin Schriever.

Municipalitatea ieşeană a început demersurile pentru acest proiect la sfârşitul anului 2016, iar prin intermediul unei hotărâri a CLM a fost aprobată transmiterea unui teren în suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi, amplasat în zona Moara de Vânt, din domeniul public al Primăriei Iaşi în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii.

În toamna lui 2017, printr-o Hotărâre de Guvern a fost aprobată înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Sănătăţii a terenului respectiv. La aproximativ o lună a fost emisă cartea funciară, act prin care s-a înscris dreptul de proprietate asupra imobilului şi s-a intabulat dreptul de administrare în favoarea Ministerului Sănătăţii.

 

 Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26