Ministrul Muncii, anunţ despre creşterea pensiilor

Violeta Alexandru a declarat, marţi, că Executivul ia în calcul creşterea pensiilor între 10 şi 15 la sută, însă această decizie va fi luată odată cu rectificarea bugetară. Cât despre majorarea alocaţiilor, ministrul Muncii a precizat că urmează să fie realizată o creştere etapizată. 

Violeta Alexandru a explicat pentru Libertatea că în Guvern au existat mai multe discuţii cu privire la creşterea alocaţiilor şi că urmează să fie "rafinate" ultimele evaluări.

"Urmează să decidem pentru rectificarea bugetară. Vom merge pe ceea ce premierul ne-a cerut şi anume pe finalizarea calculelor pentru o creştere între 10 şi 15 la sută", a declarat ministrul Muncii, conform sursei citate.

Violeta Alexandru a afirmat că există mai multe scenarii pe masa Executivului. Întrebat dacă pensiile ar putea fi majorate cu 14 la sută, ministrul Muncii a menţionat că "nu ţine de încăpăţânarea cuiva" acest lucru.

"Ţine de posibilităţile pe care bugetul le care în acest moment. O situaţie financiară ne-o prezintă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, cu privire la încasările la buget", a afirmat Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul Muncii a dat asigurări că va creşte şi pensia minimă.

"Ştim foarte bine că în condiţiile actuale în care preţurile au crescut şi nevoia de acoperire a unor cheltuieli, este vorba de oameni în vârstă, este foarte mare.

704 RON este totuşi o pensie socială care răspunde absolut insuficient nevoilor pe care oamenii le au la o anumită vârstă. Urmează ca Ministerul Finanţelor să ne spună ce se poate face", a spus Violeta Alexandru, pentru Libertatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel