Ministrul Mediului: Viitorul director general al Romsilva nu va fi desemnat de Guvern

Viitorul director general al Romsilva va fi ales în urma unui concurs organizat de Consiliul de Administrație al regiei, nu va fi desemnat de Guvern, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

"Domnul director general al Romsilva într-adevăr și-a depus mandatul din funcția de director general. În mod efectiv, acest lucru intră în vigoare, conform legii (...) în martie. Nu pune Guvernul pe nimeni. Nici pe nimeni, nici pe al nimănui, pentru că există o procedură foarte clară, prin lege, de selecție a directorului general, care se face de Consiliul de Administrație al Romsilva. Deci, nu de către minister și nu de către ministru, ci de către Consiliul de Administrație al Romsilva. Consiliul de Administrație al Romsilva are o procedură clară, prin care se organizează un concurs, sunt criterii de selecție și, în urma acelui concurs, la care oricine își poate depune candidatura, va reieși cel mai bun candidat", a declarat ministrul Mediului, citează Agerpres.

Cristiana Pașca Palmer infirmă astfel afirmațiile făcute de către președintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat recent, la Piatra Neamț, că are informații potrivit cărora reprezentanții Guvernului intenționează să numească șef la Romsilva "omul lui Gheorghe Flutur".

"Eu sincer, nici nu știu cine este domnul Flutur. (...) Pe scurt, acolo nu punem pe nimeni. Acolo va fi un concurs și se va selecta cine va fi directorul general", a spus ministrul Mediului.

[citeste si]

Pe 13 ianuarie 2016, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a semnat ordinul de revocare a lui Adam Crăciunescu din calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva.

O zi mai târziu, Adam Crăciunescu și-a depus mandatul de director general al Regiei Naționale a Pădurilor, începând cu data de 21 martie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel