Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vizită la Alba Iulia. Discuții cu autoritățile locale referitor la problema deșeurilor

Facebook Gabriel Pleşa
Facebook Gabriel Pleşa

Astăzi, 27 iulie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a aflat în județul Alba, în cadrul unei vizite de lucru. Acesta a avut și o întâlnire la Primăria Municipiului Alba Iulia, unde a discutat cu primarul Gabriel Pleșa referitor la problema deșeurilor din municipiu.

„L-am avut, astăzi, oaspete pe domnul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Punctul central al discuției a fost despre cea mai arzătoare problemă din ultima perioadă, cea a colectării deșeurilor din Alba Iulia.

Am ajuns la concluzia că cea mai rapidă rezolvare este transportarea cantităților ”istorice”, depozitate pe șoseaua de centură și în cartierul ”Lumea Nouă”, la CMID Galda, astfel încât Polaris să aibă la dispoziție, pentru zilele de weekend și cele în care se generează multe deșeuri, o rezervă pentru depozitare, iar domnul Ministru ne-a asigurat că va face demersurile necesare preluării acestei cantități de către RER Vest.

Totodată l-am informat despre faptul că am depus documentația pentru aprobare, la Agenția de Mediu Alba, a unui depozit de materiale inerte, rezultate din construcții, care va fi gestionat direct de către primărie.

Am discutat si despre faptul că, prin PNRR, vor fi puse la dispoziție fonduri pentru înființarea și modernizarea spațiilor de depozitare a deșeurilor, fie ele subterane sau supraterane, din interiorul orașelor, astfel încât acestea să fie standarde de mediu europene, iar Alba Iulia va fi printre orașele care vor accesa aceste fonduri.

Îi mulțumesc domnului Ministru pentru buna relație cu Municipiul Alba Iulia”, a transmis Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare, conform ZiarulUnirea.ro.

Tanczos Barna anunţă hotărâri de Guvern

"Toate instituțiile publice trebuie să contribuie la sprijinirea celor afectați de inundații! Astăzi suntem martorii ravagiilor provocate de inundații în județul Alba. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) acordă sprijin pentru oamenii afectați de inundații: oferim prin Romsilva 500 de metri cubi lemn pentru construcţii. Totodată, este în derulare elaborarea unei hotărâri de guvern care vizează susținerea persoanelor și comunităților afectate de viituri. Printre consecințele inundațiilor se află și pericolul de poluare cu deșeuri.

Din acest motiv, am rugat conducătorii instituțiilor județene subordonate MMAP să monitorizeze aceste localități afectate de inundații ca să evităm ca deșeurile să ajungă în natură", a scris şi Tanczos Barna pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel