Ministrul Mediului intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare este o soluție de moment, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică, spune ministrul Mediului, Tzancos Barna.

„Am vorbit zilele acestea de mai multe ori cu doamna primar. Știu care este situația. Știu că este o situație complicată din punct de vedere juridic, dar din punctul nostru de vedere, al ministerului, cel mai important lucru este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare, în ciuda faptului că cele două entități au o dispută juridică. Vom avea săptămâna viitoare o întâlnire pe această temă pentru a ne asigura că serviciul este prestat în continuare, deșeurile, gunoaiele nu rămân pe stradă”, spune Tzancos Barna.

El apreciază că declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare este „o soluție de moment”.

„Am mai avut o situație similară într-un sector, unde s-a închis o stație de sortare. Ajută pe moment această intrare în stare de alertă, până la trecerea la o bază nouă contractuală juridică”, adaugă ministerul Mediului.

Primarul Clotilde Armand solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare. 

Ludovic Orban, prima reacție

Dacă va fi necesar, subiectul neînțelegerilor dintre consilierii liberali din Sectorul 1 și Clotilde Armand va fi discutat la nivelul coaliției de guvernare, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

„Obiectivul PNL este ca să contribuie la o decizie care să rezolve problema existentă în Sectorul 1, o decizie care să permită furnizarea serviciului de salubritate, de ridicare a gunoiului menajer, o soluţie conformă cu legea şi conformă cu contractele existente. Acesta este punctul meu de vedere. Faptul că s-a ajuns în situaţia în care s-a ajuns este mai puţin rezultatul unor poziţii ale consilierilor locali ai PNL, ci rezultatul unui conflict care a fost generat de la început între primarul Sectorului 1 şi firma furnizoare de salubritate", a spus, vineri, 4 iunie, președintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat dacă va exista o discuţie în coaliţie pe această temă, Ludovic Orban a spus: „Dacă va fi necesar să discutăm la nivelul coaliţiei, vom discuta.”

„În ceea ce ne priveşte pe noi, reprezentanţii PNL, ne-am respectat înţelegerile pe care le-am avut, nu numai în Bucureşti sau în celelalte sectoare. Ştiţi foarte bine că, încă de la început, relaţia a fost tensionată, au trecut aproape cinci luni până ca primarul să delege atribuţiile care au fost stabilite prin negociere către viceprimarul PNL. Nu vreau să comentez... Din punctul meu de vedere, trebuie găsită o soluție rapidă, la masa discuţiilor, pentru a putea rezolva criza din Sectorul 1", a mai declarat Orban.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy