Ministrul Liviu Pop, la Riga, despre dialogul social european și național în fața schimbării: Încrederea acordată politicului...

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, se află la Riga, Letonia, unde participă la Reuniunea informală a miniștrilor Muncii și Afacerilor Sociale. Una dintre temele abordate de ministrul român a fost dialogul social european și național în fața schimbării, apreciind că un factor decisiv pentru succesul sau eșecul acestuia l-a constituit inclusiv încrederea acordată politicului.

Dialogul social presupune un efort de voință și angajament voluntar, o cultură a cooperării, atitudine pro-activă responsabilă social și nu poate fi conceput fără încredere reciprocă și acțiune voluntară de asociere, de cooperare partenerială și negociere bazată pe bună-credință și interes comun, a declarat miercuri, la Riga, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției DC News.

În cadrul atelierului de lucru "Provocări actuale și viitoare pentru dialogul social", ministrul Liviu Pop a precizat că în majoritatea statelor criza a reprezentat o provocare pentru formele de dialog social care existau deja, a încurajat angajamentul voluntar al partenerilor sociali sau concertarea socială și a creat oportunități pentru reformarea sistemelor tradiționale de dialog social.

Campania anticorupție trebuie să continue

"Un factor decisiv pentru succesul sau eșecul dialogului social european și național în fața schimbării l-a constituit încrederea acordată politicului, măsura în care guvernele au susținut procesul, legitimitatea actorilor și cooperarea dintre aceștia, dar mai ales, voința și capacitatea de angajament a părților pentru ca rezultatele să fie aplicate în practică", a punctat Liviu Pop.

România îşi va intensifica eforturile pentru consolidarea dialogului social

Ministrul delegat pentru Dialog Social a subliniat totodată că angajamentul guvernelor se poate îndrepta spre susținerea cooperării între partenerii europeni și între aceștia și partenerii naționali, cu diseminarea informațiilor, a bunelor practici și stabilirea coerentă a priorităților, în susținerea parteneriatelor la diferite niveluri și cu noii actori sociali.

De asemenea, ministrul Pop a arătat că România îşi va intensifica eforturile pentru consolidarea dialogului social şi întărirea capacităţii de acţiune a partenerilor sociali.

“La treizeci de ani de la construcția dialogului social european, criza economică și criza zonei euro au demonstrat că dezvoltarea economică nu poate fi separată de progresul social și că dialogul social joacă un rol important în garantarea bunăstării și a egalității de tratament”, a declarat ministrul Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel