Ministrul Justiției, mesaj de ultimă oră pentru români

Ministerul Justiției acordă atenția cuvenită accesului la informații de interes public, lucru confirmat de primirea Certificatului de Excelență în Transparență, a afirmat miercuri ministrul Raluca Prună, într-o postare pe pagina sa de socializare, în care lansează și o invitație pentru cetățeni, având în vedere că astăzi s-a sărbătorit Ziua internațională a dreptului de a ști.

"Am primit cu bucurie astăzi Certificatul de Excelență în Transparență din partea Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic — România. El este acordat echipei din Ministerul Justiției România care ia în serios accesul la informații de interes public. La noi în minister regula este tot ce nu e secret (în sensul strict definit de lege) e public", a precizat Prună.

Ministrul îi invită totodată pe cetățeni să-și exprime opinia cu privire nivelul de transparență existent la Ministerul Justiției.

"Cum azi e Ziua internațională a dreptului de a ști, am vrea și noi să știm ce părere aveți voi despre gradul de transparență al Ministerul Justiției România, cum intenționați să păstrați acest standard cu care v-am obișnuit și nu în ultimul rând ce trebuie să facem ca să fim și mai buni decât atât", a scris Raluca Prună.

[citeste si]

La 28 septembrie în tot mai multe țări se marchează Ziua internațională a dreptului de a ști, pentru a conștientiza cetățenii că au dreptul de a pune întrebări autorităților și, de asemenea, au dreptul de a primi răspunsuri la întrebările adresate.

Decizia de a sărbători și de a promova ziua de 28 septembrie ca Zi internațională a dreptului de a ști a fost luată în ultima zi a Conferinței despre libertatea de informare, care s-a desfășurat la Sofia, în Bulgaria, între 26 și 28 septembrie 2002. La conferință au luat parte reprezentanți ai organizațiilor pentru Libertatea de Informare (FOI) din 15 de țări, dar și reprezentanți ai organizațiilor internaționale active în domeniul informării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel