Ministrul Ghinea răspunde „măgăriei” lui Rareș Bogdan. PNRR, făcut pentru alegeri de PNL

Facebook Cristian Ghinea
Facebook Cristian Ghinea

Ministrul Investițiilor Europene, Cristian Ghinea, a răspuns criticilor și a explicat că PNRR-ul a fost proiectat nerealist pentru a da bine de alegeri.

Ghinea a fost invitat la Digi 24, la emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, unde a răspuns criticilor care i s-au adus de la preluarea funcției încoace. Acesta a fost diplomat și nu a răspuns unor figuri importante din partidul alături de care guvernează, PNL, însă ministrul susține acum că a tăcut destul. „Ce m-a deranjat la povestea cu Rareș Bogdan? Este OK, opoziția trăncăne toată ziua fără legătură cu realitatea, dar oameni din coaliție care au știut sau puteau să afle foarte ușor...”, a explicat ministrul. Ulterior, acesta a mai spus că Rareș Bogdan a făcut o „măgărie”.

„Una dintre problemele PNRR-ului a fost că a trebuit să reluăm la mână niște chestiuni care au fost puse acolo... cum să zic fără să declanșez un nou ciclu de breaking news? Au fost puse ca să dea bine la alegeri”, a spus cu subiect și predicat Ghinea. „Deci au fost miniștri care au pus acolo proiecte ca să dea bine la alegeri?”, a întrebat nedumerit prezentatorul TV.

Patru miliarde pe hârtie, 16 miliarde promise

„Păi gândiți-vă, luați documentele din decembrie și uitați-vă acolo la rutier și la căi ferate că sunt patru miliarde (n.r., euro) pentru rutier, dar la anexa 17 sunt proiecte de 16 miliarde de euro. Cum vine asta? Cum zici că pui de patru miliarde și trimiți proiectul de 16 miliarde? Drept urmare, în campania europeană li s-a putut spune la anumiți președinți de consilii județene «Domne', ai în PNRR drumul ăsta». După care, când am ajuns la momentul realității pe care l-ar fi văzut și domnul Boloș dacă rămânea ministru (...) ar fi văzut că nu merg toate. Acum, diverși oameni de prin teritoriu sunt supărați pe mine că cică le-am scos eu din PNRR ceva ce n-au avut”, a mai transmis Cristian Ghinea.

Întrebat despre cum s-a manifestat supărarea celor din teritoriu, Ghinea a spus: „Prin telefoane și așa mai departe, dar nu contează. Ideea este de stil de guvernare. Nu este OK să zici la televizor o sumă și să creezi așteptări de patru ori suma aceea. Este ceea ce a făcut domnul Boloș și pe PNRR, dar și pe alte linii de finanțare”.

Și la gaze au fost vehiculate sume de patru ori mai mari decât cele oficiale

„Uitați la gaze, apropo de gaze. A lansat un apel de proiecte de 230 milioane euro și a zis pe gură că dă un miliard. De ce nu a pus miliardul jos acolo? La tablete la fel. Acest stil de guvernare... domnul Boloș este un mare profesionist, tehnocrat și a lucrat mult mai politicianist decât mi-aș permite eu deși eu sunt om politic. Cum să lansezi 230 de milioane pentru gaze, dar să zici pe gură «Vă dau eu un miliard»? De ce ai face asta? Poate să ai o logică electorală să te iubească lumea așa, aiurea, apoi să spargi acest buboi în captele altor oameni. E foarte simplu”, a mai spus politicianul USR-PLUS.

„Nu aș fi vrut să am această conversație cu domnul Boloș. Însă, cred că la un moment dat această tăcere a mea, această eleganță a mea pe subiect, este interpretată ca și cum poți spune orice despre mine și despre PNRR, ceea ce nu este OK”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel