Ministrul Fondurilor Europene: Proiecte de aproape 1,7 miliarde euro - pregătite pentru a fi trimise la CE

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat luni că sunt pregătite pentru a fi trimise spre aprobare Comisiei Europene proiecte de aproape 1,7 miliarde de euro vizând infrastructura de apă şi apă uzată. 

Ministrul Fondurilor Europene şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au verificat luni stadiul lucrărilor la noua linie a staţiei de epurare a apelor uzate şi a incineratorului de nămol, parte a proiectului de mediu cu finanţare europeană 'Finalizarea Staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa a II-a'. 'Pe şantiere ca acesta se face absorbţia banilor europeni.

Este unul dintre motivele pentru care, alături de colegii din Ministerul Fondurilor Europene, de beneficiari - Primăria Capitalei, alături de contractori, am venit astăzi aici, pentru că este un şantier care anul acesta a luat avânt, funcţionează foarte bine, lucrările progresează extrem de bine, la fel şi facturile şi plăţile.

Este cel mai mare contract de lucrări cu fonduri europene sectorul de apă din România, peste 500 de milioane de lei, dintr-un proiect foarte important, care are o valoare totală de 1,5 milioane de lei şi care, la final, va deservi peste 1,5 milioane de bucureşteni. Cred că este cel mai important proiect de apă uzată din România.

La ora actuală, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, avem în pregătire proiecte vizând infrastructura de apă şi apă uzată şi în restul ţării. Doar la ora actuală - sigur, în momentul în care o să avem şi un guvern complet - avem proiecte pregătite de a fi trimise la Comisia Europeană pentru aprobare în valoare de aproape 1,7 miliarde de euro, care acoperă mai multe judeţe ale României, proiecte care, ca şi acesta, mai au la dispoziţie patru ani pentru a se implementa cu proiectare, cu partea de execuţie bineînţeles', a afirmat ministrul.

Roxana Mînzatu a precizat că pentru municipiul Bucureşti, în afară de acest proiect care vizează epurarea apelor uzate, tot din fonduri europene sunt în pregătire şi prioritare pentru ea ca ministru şi alte proiecte. '

Am spus că împreună cu echipa mea şi cu Comisia Europeană dăm tot suportul pentru a le trimite Comisiei şi a le avansa. Este vorba de proiectul care vizează, în primul rând, sistemul de management al deşeurilor din municipiul Bucureşti, care e o investiţie extrem de importantă, avem 208 milioane de euro rezervaţi pentru realizarea acestui sistem de incinerare a deşeurilor de o manieră ecologică, agrementată de Comisia Europeană şi e important şi pentru că, după acest exerciţiu financiar, adică după 2021, nu vom mai avea bani europeni pentru a susţine investiţii în ceea ce înseamnă eliminarea deşeurilor. (...) De asemenea, proiectul care vizează termoficarea, care are o valoare aproximativă tot de 200 de milioane de euro şi este în atenţia noastră. (...) Sperăm să îl trimitem la Bruxelles spre aprobare până la finalul anului şi mai avem o investiţie mai mică vizând tot reţele de apă şi canalizare din zona Ghidigeni în valoare de circa 40 milioane euro', a mai spus ministrul, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel