Ministrul Finanțelor Publice încurcă plus cu minus

Conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, România a consemnat o scădere economică de 6% în trimestrul III din 2020, raportat la perioada similară din 2019. Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, Produsul Intern Brut a scăzut, comparativ cu perioada similară din 2019, cu 5,1% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

Totuși, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vorbește pe pagina sa Facebook despre revenirea economiei în ”V” și încearcă să-i inducă pe români în eroare spunând că economia a crescut cu 5.6%.

Revenire în V a economiei!!! În trimestrul III economia a CRESCUT cu 5.6%. Am spus din primul moment că economia își revine din trimestrul III și acum datele confirmă.  România este țara care evita recesiunea tehnică în 2020 așa cum am promis. Astăzi avem confirmarea că guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificiala perioadă din ultima sută de ani. Rezultatele ar fi fost mult mai bune daca nu exista majoritatea toxică psd-ista în Parlamentul României. Mulțumim tuturoror românilor pentru că am fost o echipa în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români cu o guvernare de dreapta, liberală.” – se arată în postarea lui Cîțu.

Florin Cîțu își imaginează că poate minți un întreg popor printr-un artificiu. Mai exact, România a avut creștere economică de 5,6% față de trimestul anterior, nu față de anul 2019, cum lasă el să se înțeleagă. Creșterea în ”V” este doar în imaginația sa.

Guvernarea PNL întoarce România în anul 2009. Conform INS, țara noastră a avut o cădere de 5.1% în primele 9 luni din 2020. O cădere de asemenea magnitudine a mai avut loc în anul 2009. Practic, guvernul Orban copiază cu exactitate guvernul Boc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel