Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: Codul Fiscal sigur va fi implementat

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este convins că noul Cod Fiscal va fi implementat până cel târziu la începutul anului viitor și cu unele măsuri devansate. 

Invitat, luni, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3, ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a vorbit inclusiv despre momentul la care speră să fie implementat noul Cod Fiscal.

Varianta pentru adoptarea Codului Fiscal agreată de către ministrul Finanțelor este reprezentă de cele două instrumente legale: fie într-o sesiune extraordinară parlamentară, fie Guvernul în sine când poate emite ordonanțe de urgență.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, este convins că noul Cod Fiscal va fi implementat până cel târziu la începutul anului viitor.

"Sigur va fi implementat, eu sper doar cât mai curând", a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Întrebat de când crede că va fi implementat, Teodorovici a răspuns: "De la 1 ianuarie 2016 şi cu unele măsuri care pot fi devansate, cum ar fi TVA".

În ceea ce priveşte BNR, demnitarul a subliniat că "PNL am tot văzut că încerca să atragă BNR în această discuție. BNR este o structură separată, independentă de orice fel de astfel de discuție. 

Nu s-a pronunţat nimeni de la BNR împotriva Codului fiscal. Abordarea în schimb a d-lui Isărescu este însă una normală, pentru că dânșii au această politică, să spunem, mai conservatoare. Trebuie să tragă un semnal că un astfel de cod, un astfel de impact, o astfel de măsură, și al TVA-ului în special, pot să aibă efecte în cazul în care guvernul, oricare ar fi el, nu ține efectivîn frâu aceste cheltuieli. Și atunci este posibil să avem anumite dezechilibre macroeconomice. Comisia Europeană nu a spus NU per ansamblu", a mai spus Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel