Ministrul Finanţelor, despre retragerea cadrelor SRI de la ANAF

Viorel Ștefan, ministrul Finanţelor, a declarat, joi, la Galaţi, că dacă ar fi să facă un comentariu scurt despre retragerea cadrelor SRI detaşate la ANAF, s-ar rezuma doar la "fiecare cu meseria lui".

"Prezenţa SRI-ului în ANAF nu avea ca scop să se substituie obligaţiilor inspectorilor ANAF, să facă controale fiscale. Rolul acestor salariaţi detaşaţi, în temeiul unei decizii a CSAT-ului, a fost mai ales pe palierul de elaborare de strategii, analize. Pe evaluarea SRI-ului s-ar părea că s-a atins obiectivul pentru care au fost transferaţi pe o perioadă determinată la ANAF. SRI-ul a luat această decizie de a solicita ANAF-ului să-şi retragă oamenii, iar decizia trebuie să ajungă în CSAT. Probabil în această lună, în şedinţa CSAT-ului, se va lua în dezbatere această decizie, după care se va întâmpla în fapt retragerea angajaţilor SRI", a spus Viorel Ştefan.

Întrebat dacă este mai este mai bine sau mai rău că vor pleca cadrele SRI, ministrul a răspuns: ,,Dacă scopul pentru care au fost detaşaţi acolo a fost atins, probabil e mai bine".

SRI, în baza unei analize, a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării celor 23 de cadre în cadrul ANAF.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel