EXCLUSIV  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță de când nu vor mai fi probleme cu facturile / video

Virgil Popescu / Foto: gov.ro
Virgil Popescu / Foto: gov.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că nu vor mai fi probleme cu facturile, începând cu cele din această lună, care vor fi emise în februarie. 

Invitat la dezbaterea online "Criza energetică-soluții la problemele momentului", marca DC News Media Group, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost întrebat dacă "după actul normativ adoptat astăzi se vor elimina toate problemele pe care le-am avut în ultimele trei luni". 

"Le spuneți românilor că în februarie vor primi facturi care să fie calculate corect, că nu vor mai primi facturi astronomice pentru ce n-au consumat și tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă? Rezolvă acest act normativ toate problemele?", a întrebat Elena Cristian, redactor-șef DC Business și moderatoarea dezbaterii. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a răspuns că "niciun act normativ nu poate rezolva punerea lui în practică." Totuși, ministrul Virgil Popescu își dorește ca, "după ce aprobăm acest act normativ, să avem o întâlnire cât se poate de repede cu marii furnizori, la energie electrică, dar și la gaze, în așa fel încât această tranziție de a pune înapoi și emiterea facturilor aferente lunii februarie, care se va face probabil la începutul lunii martie, să ne prindă pe toți pregătiți, să nu avem probleme."

Modificările au fost făcute la anumite constante, în funcție de "cum și-au adaptat aplicațiile informatice". "Tocmai pentru a nu face modificări de structură.", a precizat Virgil Popescu. 

"Sunt convins că nu vom mai avea probleme cu emiterea facturilor. Și cred că nici pe luna ianuarie, facturile pe care le vom emite în februarie, nu vom mai avea, pe vechile plafoane ale ordonanței, probleme de acest tip.", a conchis Virgil Popescu la DC News TV. 

Urmărește dezbaterea aici 

DC News Media Group, trust media din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Știridiaspora, Defense, Spectacola, Astrosens, RadioDCNews și DC News TV, organizează în data de 25.01.2022, intervalul orar 11.00-14.00 dezbaterea ONLINE: "Criza energetică-soluții la problemele momentului".

Teme de dezbatere

Noi reguli de la 1 februarie 2022. Cum arată proiectul de act normativ. Perspectiva legiuitorului, a furnizorului și a consumatorului

Impactul bugetar al măsurilor pentru piața de energie și gaze: atât pentru cele în vigoare, cât și pentru cele aflate în proiect

Facturile la energie și gaze, atât pentru consumatorul casnic, cât și pentru companii: care sunt problemele momentului, atât din perspectiva cosumatorului, cât și din punctul de vedere al furnizorului și al autorităților

Ce schimbările legislative sunt cerute de industrie, de consumatori și de furnizori de servicii

Reguli noi și de la 1 aprilie 2022: care sunt variantele și cum vor putea fi evitate problemele de acum

Tarifele la energie și gaze: factori, trend international, modalități de ”control” al prețurilor

Protecţia consumatorilor: Care sunt reglementările în vigoare pentru consumatorii casnici? Ce pârghii și limitări are ANPC?

Potențialul energetic al României: Strategie energetică și planurile de investiții în acest sens. În ce condiții poate deveni România mai puțin dependentă energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel