Ministrul Economiei: Redevența cu RMGC e prea mică. Nu prea avem ce câștiga

Andrei-Gerea
Andrei-Gerea

Andrei Gerea, care a preluat de curând portofoliul Economiei, nu este de acord cu proiectul Roșia Montană în forma sa actuală, explicând că obiecțiile sunt diverse, câștigul prea mic al statului fiind unul dintre acestea.

"Nu prea avem ce câştiga. Dacă reluăm discuţia şi cădem de acord asupra principalelor deficienţe, adică partea de mediu şi beneficiile pentru partea română, rediscutăm şi abia apoi s-ar putea să cdem de acord. Nu avem suficiente garanţii financiare care să ne convingă că pe parcursul proiectului vor fi respectate punctele. Şi la închidere iar ne trebuie garanţii suficiente ca, dacă investitorul respectiv nu se va ţine de cuvânt, să o poată face statul român", a declarat Gerea, sâmbătă, în emisiunea "Income", difuzată de Antena 3.

Există stipulări din contract cu care liberalul nu este de acord. El precizează că se caută soluții pentru problemele identificate. "La un moment dat au fost colegi care au propus să se facă două iazuri, în ideea în care unul se acoperă şi se ecologizează şi se trece la al doilea. Se poate discuta. În al doilea rând, nivelul mic de câştiguri. Chiar şi redevenţa de 6% mie mi se pare mică. Există deja măsuri luate şi prezentate în vederea evitării unor astfel de repatrieri a profitului. Am spus şi domnilor de la RMGC: Gândiţi-vă, totuşi, că acestui popor trebuie să îi prezinţi şi avantajele. Pentru că au apărut doar dezavantaje", a arătat Gerea.

Ministrul și-a declarat încrederea în comisia parlamentară specială pentru Roșia Montană și "în ce va produce această comisie, la termen, adică într-o lună".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel