Ministrul Economiei: Miza reală este finalizarea acelui joint-venture împreună cu General Dynamics

Ministrul Economiei, Virgil Daniel Popescu, a declarat miercuri că 'miza reală' a parteneriatului pentru realizarea transportoarelor Piranha 5 este finalizarea unui joint-venture între General Dynamics şi Uzina Mecanică, astfel încât aici să se producă transportoare nu numai pentru România.

'Armata României va achiziţiona 227 de transportoare Piranha 5, iar una dintre condiţii este ca 80% din această sumă să fie reinvestită în România. Ne dorim foarte mult ca acest lucru să se întâmple. Pe lângă această fabrică există propria secţie de mentenanţă a vehiculelor militare şi alte Piranha 5 şi alte forţe militare care pot fi întreţinute chiar aici la Uzina Mecanică Bucureşti pot să vină.

Pe lângă propria fabrică, pe lângă instruirea angajaţilor, pe lângă tehnologia de ultimă generaţie, cred că miza reală este finalizarea acelui joint-venture împreună cu General Dynamics, astfel încât în România, la Uzina Mecanică, în viitoarea companie mixtă, să se producă viitoarele transportoare blindate Piranha 5 nu numai pentru Armata Română', a precizat Virgil Daniel Popescu. Potrivit ministrului, în urma acestui joint-venture, în economia României ar putea intra zeci sau sute de milioane de euro.

'Pentru Uzina Mecanică înseamnă, la final, angajarea pe lângă ce există a peste 150 de muncitori şi înseamnă multe zeci de milioane de euro în industria de apărare românească, poate chiar sute de milioane, dacă acel joint-venture va fi realizat. Practic acesta este scopul - să realizăm acel joint-venture între General Dynamics şi Uzina Mecanică, să producem cât mai mult', a subliniat ministrul Economiei. El a participat miercuri la inaugurarea capacităţii de producţie şi mentenanţă pentru transportorul de trupe 8x8 Piranha 5. La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. Primul lot de 36 de vehicule blindate Piranha 5 vor fi livrate până la sfârşitul lunii februarie, a anunţat ministrul Apărării, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel