Ministrul Dușa vrea vot corect la alegerile parlamentare

dusa2
dusa2

Ministrul de Interne, Mircea Duşa, le-a transmis, vineri, prefecţilor şi primarilor să ia măsuri pentru ca procesul electoral să se desfășoare normal și corect, chiar și în condiții neprevăzute, inclusiv asigurarea surselor de energie alternative.

"Atragem atenţia prefecţilor şi primarilor ca dacă, Doamne fereşte, situaţia o impune, să aibă şi surse alternative de alimentare cu energie electrică sau surse de iluminat, pentru ca votul să se desfăşoare corect, dacă vor fi probleme deosebite", a spus Duşa, în videoconferința organizată, vineri, cu primarii și prefecții, potrivit Mediafax.

Ministrul Dușa i-a mai rugat pe aceștia "să ia toate măsurile pentru asigurarea condiţiilor de amenajare a secţiilor de votare cu căldură, pentru cei care sunt în secţii şi pentru alegători", iar pe poliţişti şi pe jandarmi "să fie prezenţi în stradă, chiar de astăzi (vineri - n.r.), ca să nu avem probleme acum, pe ultima sută de metri".

"Întotdeauna, spre sfârşitul campaniei electorale, fiecare competitor probabil că mai încearcă să influenţeze electoratul. Să-l influenţeze, căci aşa este în campanie, dar să o facă respectând legea şi sper că incidente în această după-amiază şi la noapte nu vor exista", a atras atenția ministrul MIrcea Dușa

Încrezător că alegerile din 9 decembrie vor fi corecte şi că membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor respecta "exact" procedura de urmat în secţii, ministrul de Interne a spus "Luni sau marţi, când vom avea rezultatul final, sunt convins că alegerile vor reflecta numai şi numai votul cetăţenilor români, şi cei cu domiciliul în ţară şi cei cu domiciliul în străinătate. Sigur că am luat măsuri mai serioase în secţiile de votare din străinătate, ca votul să fie unul corect şi cu respectarea legii".

Pe de altă parte, ministrul de Interne a cerut jandarmilor şi poliţiştilor din judeţele Alba şi Constanţa să manifeste vigilenţă şi să prevină producerea oricăror incidente la alegerile parlamentare şi la referendum: "V-aş ruga să acordaţi o atenţie deosebită în judeţele Alba şi Constanţa, unde avem şi referendumuri locale, şi mai ales în judeţul Alba", a afirmat ministrul de Interne, adăugând: "am înţeles că şi astăzi (vineri - n.r.) au fost câteva incidente acolo, legat de unele tabere care se confruntă în mobilizarea oamenilor la vot".

Referendumul din Alba privind proiectul minier de la Roşia Montană va fi organizat în aceeași zi cu alegerile parlamentare, decizia fiind luatâ în noiembrie de către consilierii județeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel