Ministrul Dunca, alături de campionii României, la TVR1. "Ne-a strâns pe toţi şi a spus haideţi să facem ceva"

Foto Facebook / Romania9
Foto Facebook / Romania9

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, marţi seară, invitat în cadrul emisiunii România9, moderată de jurnalistul Ionuţ Cristache, a discutat despre programul național „Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Programul, lansat vineri la Palatul Victoria, va fi dezvoltat în școli, licee și universități, prin participarea sportivilor de performanță, care vor avea întâlniri cu elevii și studenții și le vor vorbi despre importanța sportului și a educației fizice. Proiectul își propune să ajungă în aproximativ 2.500 de unități școlare din cele 41 de județe și municipiul București. „Deja am fost în 30 şi ceva de şcoli”, a spus ministrul marţi seară.

„Sportul este liantul între popoare. Înseamnă determinare, seriozitate, profesionalism. Societatea românească are nevoie de modele", a mai spus ministrul în cadrul emisiunii.

Campionii României

De asemenea, alături de ministrul Dunca, au fost invitaţi şi sportivii Mihai Covaliu, Camelia Potec, Horia Tecău şi Monica Roşu.

Mihai Covaliu, referindu-se la Marius Dunca, a spus că „ne-a strâns pe toţi laolaltă şi a spus: haideţi să facem ceva pentru viitor".

Camelia Potec a declarat că se poate face şi sport, şi carte. Totodată, a spus că sportul i-a oferit posibilitatea ca, până la această vârstă, să facă tot ce şi-a dorit.

La rândul ei, Monica Roşu a spus că „sunt ceea ce sunt astăzi datorită sportului". „Vrem să le vorbim despre sport şi să-i facem să-l iubească. (...) Dacă vrei să-ţi îndeplineşti un vis, trebuie, cumva, să renunţi la ceva. Poate nu ştiam la acea vreme ce implică exact sportul de performanţă", a mai spus Monica Roşu, campioană olimpică şi europeană la sărituri.

[citeste si]

Totodată, Horia Tecău a declarat că sportul i-a oferit şansa de a călători şi de a cunoaşte oameni care îl înspiră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel