Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop: Salut promulgarea noului Cod al Muncii

Ministrul delegat pentru Dialog Social, senatorul PSD Liviu Marian Pop, salută promulgarea de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

"Noul Cod al Muncii promulgat marţi de către preşedintele României Klaus Iohannis presupune în primul rând o abordare europeană corectă. Situaţia de pe piaţa muncii din România a suferit multiple schimbări în ultimii ani, iar din acest motiv se impuneau o serie de modificări care să facă faţă provocărilor generate de acestea. Totodată, prin modificările şi completările aduse Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, s-a avut în vedere eliminarea unor posibile discriminări între salariaţii temporari şi cei permanenţi care prestează acelaşi fel de muncă. Mai mult, o altă modificare vizează modul în care se stabileşte şi se efectuează concediul de odihnă", a declarat senatorul Liviu Marian Pop.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS, pe FACEBOOK, promisiune făcută românilor după o lună de mandat - VIDEO

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 53/2003, Codul Muncii, a avut ca iniţiatori 60 de deputaţi şi senatori PSD, printre care și senatorul Liviu Marian Pop.

În luna decembrie 2014, Curtea Constituțională a României (CCR) a respins sesizarea PNL cu privire la unele prevederi ale Legii pentru modificarea și completarea Legii 53/2003 - Codul muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Codului muncii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel