Ministrul de Interne plătește din buzunar pentru locuința de serviciu

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, spune că suportă în integralitate cheltuielile cu locuinţa de serviciu care i-a fost recomandată de Serviciul de Protecţie şi Pază ca măsură de siguranţă.

'Este vorba despre o locuinţă de serviciu, nu este o locuinţă de protocol, este un apartament de serviciu pe care îl achit integral. Nu beneficiez de decontarea cheltuielilor de către Guvern pentru acest apartament tocmai pentru că într-adevăr am un apartament în Bucureşti. Acest apartament pe care îl am în Bucureşti nu este închiriat, nu obţin venituri din el. Am făcut această clarificare încă din luna ianuarie. Cheltuielile cu apartamentul de serviciu le suport în integralitate. Mi-a fost recomandat din zona Serviciului de Protecţie şi Pază ca măsură de siguranţă', a declarat luni, la Senat, Dragoş Tudorache.

El a precizat că achită o chirie de 1.500 de lei pentru apartamentul de serviciu aflat în zona Mihai Eminescu, cu trei camere şi o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

'Achit chirie 1.500 de lei. Dacă vreţi, pot pune la dispoziţia presei şi contractul şi facturile, şi facturile de întreţinere. Eu am fost plecat din ţară zece ani. Când am venit, am clarificat cu toată transparenţa faţă de Secretariatul General al Guvernului situaţia locativă. Mi s-a spus că, datorită statutului de ministru şi situaţiei analizate de SPP, mi se recomandă această locuinţă de protocol. Le-am spus că, potrivit legii şi pentru faptul că am apartament în Bucureşti, vreau să achit cheltuielile de întreţinere. Mi s-a spus că se poate', a adăugat Tudorache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel