Ministrul de Externe, Titus Corlățean, despre situația din Ucraina

Ministrul de Externe Titus Corlățean a vorbit, joi, la DCNews Live, despre situația tensionată din Ucraina. El a afirmat că oficialii UE au semnat un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei.

"Cum vedeți situația din Ucraina?", l-a întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac pe ministrul de Externe

"Este încă o situație fluidă, cu acord privind încetarea focului, care nu este încă foarte solid. Noi, la nivelul Uniunii Europene și al ambasadorilor noștri, am adoptat deja printr-o procedură scrisă, în urmă cu câteva zile, un nou set de sancțiuni, așa cum stabilisem. Acest set de acțiuni încă nu a fost publicat și e o întregă discuție, pentru că așteptăm să vedem modul în care evoluează ...", a răspuns Titus Corlățean.

"Dar spuneți și discuția, adică amenințarea Rusiei că închide spațiul aerian. Ridică o problemă globală îngorzitoare", a intervenit analistul politic.

"Da, ar putea genera, dacă Rusia chiar s-ar duce în direcția aia, complicații foarte mari. Dar vă dați seama că acest lucru ar duce la o escaladare, pentru că și noi, europenii, ar trebui să reacționăm și până la urmă pierderile pentru Rusia în final ar fi mai mari. Chestiunea e că noi am avem un fundament pentru a adopta sancțiuni", a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

Citește și: Corlățean: Serviciile din România, între cele mai performante din NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel