Ministrul de Externe, Ramona Mănescu: Vreau să dovedesc că o femeie se poate ridica la înălțimea funcției

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a spus, joi seară, că vrea să demonstreze că o femeie se poate ridica la înălțimea funcției pe care o deține.

„Sunt cu atât mai bucuroasă de această numire, dar mai ales mă simt foarte, foarte responsabilă de poziția pe care o am. (...)  Vin după nume grele și vreau să demonstrez că și o femeie se poate ridica la înălțimea funcției pe care o deține", a afirmat Ramona Mănescu, joi, la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor.

„Cred că a fost și un context care a favorizat numirea mea la acest minister, dar în afară de aceasta, cred că colegii mei din ALDE și coaliție mă cunosc foarte bine, cunosc parcursul meu și profesional și politic și parcursul meu s-a axat pe relații internaționale, diplomație. Probabil că relațiile pe care am reușit să le stabilesc din aceste poziții, și experiența pe care am acumulat-o, i-au convins pe colegii mei că sunt potrivită pe această poziție. Sper să reușim să aducem în politica externă românească o poziție de negociere activă, pentru eu cred în asta și în politica externă pro-activă, și în faptul că România fiind un partener loial în cadrul UE și NATO merită pe deplin să își satisfacă dorințele, cerințele care i se cuvin", a mai spus aceasta.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne și Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel