Ministrul Daea, solicitare până la 1 octombrie

Petre Daea
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a cerut sâmbătă, 26 august, finalizarea pe teren, până pe 1 octombrie, a tuturor controalelor care stabilesc gradul de afectare a culturilor în urma condiţiilor meteo atipice.

"Am discutat (cu reprezentanţii fermierilor timişeni - n.r.) să intre dispozitivul juridic necesar, instituit legal de prefect, pentru a participa în comisii stabilite conform actelor normative, la determinarea producţiilor în câmp, la fiecare fermier, răspunzând cererii înaintate de ei, pentru a cunoaşte exact care este gradul de afectare şi apoi să prelucrăm informaţiile pentru a veni cu ajutorul cuvenit pentru fermierii din Vest. Suntem în proces de evaluare (...). Să se facă dovada forţei majore şi să fie eligibili la culturile unde este sprijinul cuplat pentru a putea beneficia integral de el (...). Până la 1 octombrie să se termine controalele toate pe teren", a spus Daea.

A informat că a luat măsura de a informa Comisia Europeană despre situaţia deosebită din România şi, în mod deosebit, din partea de Vest, transmiţând că este necesară o decizie a CE, astfel încât avansul pentru subvenţii din toamnă să fie mai mare - 70%, iar acestea să fie distribuite fermierilor din 16 octombrie.

"Guvernul Tudose, prin schiţa noastră de buget care se discută în aceste zile, a alocat integral pentru agricultură suma pentru avansul care va începe din 16 octombrie, de 1 miliard de euro, a subliniat ministrul Agriculturii. Totodată, Petre Daea a reamintit că anul acesta s-au înregistrat producţii record (10 milioane de tone la grâu şi triticale - n.r.), precizând că România are capacitatea de a depozita aceste cantităţi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel