Ministrul Culturii, uluit de declarația făcută de un lider politic european

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a povestit că a fost uluit de declarația unui lider politic european, prezent duminică la Paris, la marșul de solidaritate pentru Charlie Hebdo. 

VEZI ȘI: Rareș Bogdan, dezvăluiri EXCLUSIVE: Ponta a fost extrem de agresiv

"Un lider politic european, prezent la marșul de solidaritate de la Paris, declară liniștit că imigrația economică este o sursă de probleme pentru Europa și trebuie oprită. Trecem peste momentul extrem de prost ales pentru o astfel de declarație, care exprimă o viziune cel puțin nepotrivită, care a făcut și face și acum rău inclusiv multor români. Dar nu cred că Europa, cu valorile ei, în numele cărora ieșiseră în stradă peste un milion de cetățeni francezi numai la Paris, poate asista senină la dramele care se întâmplă la granițele ei. Numai anul trecut au murit, la granițele ei sudice, în special în zona Italiei, câteva mii de nord-africani, plecați în căutarea unei vieți mai bune. Numai în ultimele două săptămâni, în aceeași zonă, au fost găsite, plutind în derivă, părăsite de echipaje, trei vase pline cu emigranți, fiecare având la bord câteva sute de emigranți.

Europa are nevoie de acești oameni. Din foarte multe motive, pe primul loc fiind demografia și îmbătrânirea populației. Poate că evenimente precum cel de la Paris au acreditat ideea -falsă, cred eu- că imigranții sunt sursa terorismului. Din păcate, după 11 septembrie 2001 atentatele din Europa au fost comise de cetățeni europeni, născuți și crescuți în țările vizate, educați aici, în valorile cu care ne mândrim", a notat ministrul Culturii pe Facebook.

"Imigrația din motive economice trebuie să continue, este spre binele Europei. În același timp Europa are și forța, și mijloacele, pentru a stabiliza economic zonele din vecinătatea sa care sunt sursa acestei imigrații sălbatice, care a generat atâtea jertfe. Avem capacitatea de a-i integra pe nou-veniți. Diversitatea etnică și culturală nu este un pericol, este un avantaj. Dacă vom renunța la clișee, și vom genera politici publice inteligente în acest domeniu, nu va fi niciun pericol, și nici o ciocnire a civilizațiilor. Exacerbarea naționalismului nu poate fi o soluție la problemele imigrației. Iar declarații de acest gen, într-un astfel de moment, decredibilizează orice acțiune de genul celei de duminică", a mai zis ministrul Culturii.

Ionuț Vulpescu nu a vrut să precizeze despre ce lider politic este vorba.

"PS: Numele liderului nu are mare importanță. Nu este stat membru al UE care să nu aibă astfel de oi negre în politică. Populismul a devenit o plagă politică deschisă. Și la asta trebuie să fim atenți. Că și de aici ne vin mari probleme", a conchis Ionuț Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel