Ministrul Culturii îi pune condiții lui Dacian Cioloș în scandalul demisiei

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a declarat marţi că aşteaptă propunerea premierului Dacian Cioloş pentru portofoliul din care şi-a anunţat demisia, dar a precizat că doreşte să rămână la minister ca garanţie că reforma va continua.

'Aşteptăm propunerea de nume pentru noul ministru al Culturii. Eu cred că am făcut tot ce puteam să fac mai bine la Ministerul Culturii, însă în acest moment, în care cred că reforma este periclitată, aş dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii ca o garanţie că această reformă va continua', a declarat Alexandrescu la Digi24.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a anunţat sâmbătă că, în cursul zilei de marţi, va trimite preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a lui Vlad Alexandrescu şi nominalizarea noului ministru al Culturii, după ce în aceeaşi zi a apărut în presă o scrisoare a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, adresată Grupului pentru Dialog Social, în care susţinea că asupra lui au fost exercitate acţiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern, după ce a deranjat grupuri de interese foarte variate.

[citeste si]

'Legat de ultimele discuţii în jurul demisiei ministrului Culturii: e păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum şi de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situaţiile cu care susţine că s-a confruntat. Viaţa merge înainte. Reformele vor continua şi în cultură şi în alte domenii. Doresc tuturor să găsească înţelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paşti. Marţi voi trimite domnului preşedinte revocarea din funcţie a dlui Alexandrescu şi nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent şi onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conştiinţa', a scris premierul, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel