Ministrul Culturii: Din păcate, și de ziua Unirii, în loc să fim uniți, va ieși cu contre

Sursa foto: Facebook / Ministrul Culturii: există o dezbinare în societatea românească
Sursa foto: Facebook / Ministrul Culturii: există o dezbinare în societatea românească

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, este pesimist. Se aşteaptă ca de ziua Unirii să apară discuţii în loc să ne bucurăm şi să îi comemorăm pe cei care au fost la nivelul la care au putut să facă această unire.

Din păcate, şi în ziua Unirii, în loc să fim toţi şi să ne bucurăm şi să îi comemorăm pe cei care au fost la nivelul la care au putut să facă această unire, în loc să fim uniţi noi între noi, va ieşi probabil cu contre, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Iaşi, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, scrie Agerpres.

În opinia sa, în ultimii 20 de ani există o dezbinare în societatea românească.

"Este o chestiune pe care, din păcate, conducerile supreme ale ţării, de 20 de ani încoace, au făcut-o constant şi anume o dezbinare în societatea românească. Din păcate, probabil şi în ziua Unirii, în loc să fim toţi şi să ne bucurăm şi să îi comemorăm pe cei care au fost la nivelul la care au putut să facă această Unire, în loc să fim uniţi noi între noi, probabil va ieşi cu contre. Cred că la momentele solemne ale zilei de mâine probabil că toţi decidenţii politici vor participa, vor comunica cu susţinătorii, astfel încât să avem o manifestare decentă. Mi-e greu să cred că unii dintre ei se vor putea abţine, dar o să vedem", a afirmat Romaşcanu, întrebat de jurnalişti în acest sens.

Ciucă şi Ciolacu la manifestările de la Iaşi

La manifestările organizate la Iaşi pentru a celebra 164 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române şi-au anunţat prezenţa premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, reprezentanţi ai Curţii Constituţionale, miniştri, dar şi lideri politici ai AUR.

Primarul Mihai Chirica a declarat că a trimis o invitaţie şi premierului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, de a participa la aceste evenimente.

Conform programului, manifestările de marţi vor debuta la ora 10,00 cu un concert intitulat "Noi suntem români!". Acesta va fi urmat de un Te Deum, discursuri ale oficialităţilor, o ceremonie de depunere de coroane de flori la ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o paradă militară, Hora Unirii şi hora populară, mai notează sursa citată. 

Citeşte şi 24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor. Ciucă şi Ciolacu, la manifestările organizate la Iaşi şi Focşani

Citeşte şi 24 Ianuarie - Unirea Principatelor Române. Eroul Moş Ion Roată, unul dintre țăranii care a votat Unirea, trimis în lanţuri acasă după ce a cerut pământ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel