Ministrul Cuc, solicitare fermă către directorul general al CNAIR și cei regionali

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a solicitat joi directorilor din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) să monitorizeze din teren și nu din birou stadiul de derulare a lucrărilor pentru a preveni eventuale blocaje, se arată într-un comunicat al CNAIR, potrivit Agerpres.

'Cer, atât directorului general al CNAIR, cât şi directorilor regionali, o monitorizare permanentă a lucrărilor din teren şi nu din birou, pentru a preveni eventualele blocaje', a declarat ministrul Transporturilor la finalul unei întâlniri cu directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, şi cu reprezentanţii direcţiilor regionale.

Au fost discutate obiectivele companiei şi s-a subliniat faptul ca prin proiectul legii bugetului de stat, în anul 2017, sunt asigurate sursele de finanţare pentru toate proiectele cuprinse în actualul Program de Guvernare.

Pentru proiectele aflate în faza de execuţie, prioritare pentru companie, CNAIR a prevăzut în buget sumele necesare realizării acestora distinct în anexe, iar pentru proiectele în pregătire precum Comarnic - Braşov, Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni sau Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani sumele se regăsesc la cheltuieli de investiţii.

”De asemenea pentru Centura București (existentă) este prevăzută suma de 106.209 mii lei cuprinsă la titlul 58, fonduri externe nerambursabile – POIM. Pentru Centura de Sud (la profil de autostradă) este prevăzută suma de 5.000 mii lei pentru un contract de consultanță (asistență tehnică, financiară și juridică) pentru proiectul de concesiune Autostrada de Centură București Sud. În ceea ce privește Pasajul suprateran pe DJ 602 / Centura București – Domnești sunt prevăzute credite bugetare de 5.000 mii lei și credite de angajament necesare semnării contractului în valoare de 146.492 mii lei. La această întâlnire s-a subliniat faptul că, pentru realizarea obiectivelor de infrastructură prevăzute în planul de guvernare, este necesar ca proiectele în lucru să fie monitorizate, activitatea să fie transparentizată, iar soluțiile să fie ferme și rapid adoptate”, se mai precizează în comunicatul citat.

După aprobarea bugetului, compania va prezenta detaliat stadiul proiectelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel