Ministrul Corlățean, întrevedere Secretarul General al NATO, Rasmussen

Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen

Șeful diplomației române, Titus Corlățean, s-a întâlnit, luni, după reuniunea extraordinară a miniștrilor de Externe dn statele membre UE, cu Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, cu care a discutat despre evoluțiile din Ucraina și securitatea regională. Corlățean a subliniat că România rămâne un partener important al NATO, precizând că noul guvern ucrainean trebuie să respecte drepturile minorităților, referire a ministrului la legea dată de noul Executiv de la Kiev prin care se interzice folosirea limbilor vorbite de minorități, inclusiv româna.

"Exprimându-şi îngrijorarea cu privire la situaţia de securitate din imediata vecinătate a României, înaltul oficial român a evidenţiat necesitatea identificării cât mai rapide a unor soluţii negociate la actuala criză, cu respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei. Totodată, a precizat că, în vederea apropierii de structurile europene în conformitate cu aspiraţiile poporului ucrainean, noile autorităţi de la Kiev trebuie să depună eforturi susţinute pentru respectarea valorilor democratice, a statului de drept, precum şi a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale", se arată într-un comunicat al MAE remis redacției noastre

 Ministerul mai transmite că Rasmussen, la rândul său, a împărtășit poziția României și "a evidenţiat preocuparea majoră a Alianţei pentru evoluţiile de securitate din ultimele zile din peninsula Crimeea, reamintind declaraţia adoptată de Consiliul Nord-Atlantic în ziua precedentă. A reiterat, cu acest prilej, determinarea NATO de a contribui la detensionarea situaţiei de securitate. Ambii oficiali au apreciat importanţa unei acţiuni conjugate şi coordonate a organizaţiilor  internaţionale pe acest subiect".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel