Ministrul Comănescu spune ce demonstrează valul de atentate din UE

Valul de atentate cu care se confruntă Uniunea Europeană în ultima perioadă demonstrează încă o dată nevoia de consolidare a securităţii europene în plan intern, cât şi a frontierelor externe, a arătat ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe (CAE), care s-a desfăşurat, luni, la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Comănescu a reamintit contribuţia importantă pe care România o aduce din acest punct de vedere, 'inclusiv pentru asigurarea siguranţei zonei Schengen'.

Totodată, adaugă sursa citată, ministrul Lazăr Comănescu a exprimat condoleanţe pentru victimele atentatului produs la Nisa şi a transmis mulţumiri autorităţilor franceze pentru sprijinul acordat în demersurile de identificare a cetăţenilor români care au avut de suferit. 'La dejunul de lucru informal, miniştrii de Externe au abordat situaţia din Turcia. Demnitarul român a accentuat importanţa acestui stat membru esenţial al NATO şi partener cheie al UE, precum şi din perspectiva pe care acesta o are pentru stabilitatea regională. Totodată, a reliefat necesitatea respectării instituţiilor democratice, drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, esenţiale din perspectiva UE', se mai arată în comunicatul MAE.

Situaţia din Turcia a fost şi unul dintre subiectele abordate la întâlnirea miniştrilor europeni de Externe cu secretarul de stat al SUA, John Kerry. Potrivit sursei citate, alte teme de discuţie la această întâlnire au vizat criza siriană şi situaţia din estul Ucrainei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel