Ministrul Chițoiu anunță impozite reduse din 2014

DANIEL_CHITOIU
DANIEL_CHITOIU

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, invitatul Laviniei Şandru şi al lui Edward Pastia la emisiunea de duminică de la Realitatea TV, “Perspectivă”, a anunțat că anul 2014 va aduce fie o impozitare mai mică a forţei de muncă, fie o revenire la o taxă pe valoare adăugată de 19%.

"Anul acesta nu va creşte nici un impozit, nici o taxă, nici o contribuţie. Din 1 ianuarie 2014 vrem să adoptăm scăderea TVA de la 24% la 19% sau a CAS cu 5%. Sunt adeptul ca începând cu 1 ianuarie 2014 să reducem ori TVA ori CAS. Nu se pot implementa ambele. Ori una ori alta. Cealaltă peste un an de zile", a declarat ministrul Daniel Chițoiu, estimând, totodată, că 3-4 miliarde de euro, reprezentând 2-3% din PIB-ul României, pleacă în paradisurile fiscale.

Referitor la noile reduceri de cheltuieli, pe care Guvernul intenționează să le instituie, Ministrul de Finanțe a precizat: "La toate instituţiile de stat, aparatul central ar putea suporta o reducere de medie de 15%. La 15 aprilie vrem să mergem în guvern şi să stabilim reducerile de personal şi cheltuieli".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel