Ministrul Birchall, scrisoare către conducerea CSM. Ce modificare vrea

Ana Birchall
Ana Birchall

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a transmis conducerii Consiliului Superior al Magistraturii o scrisoare prin care adresează rugămintea să fie stabilită o zi fixă pe săptămână pentru plen.

„Practica CSM a statuat că nu numai consultarea instituțională a membrilor CSM în vederea asigurării cvorumului pentru ședințele de plen, dar și stabilirea unui calendar al acestor ședințe, care să respecte principiile predictibilității și transparenței; apreciez că se impune o astfel de planificare, astfel încât activitatea CSM să permită tuturor membrilor să-și exprime poziția și să exercite votul în mod corespunzător.

(...) Îmi exprim speranța că veți lua în considerare rugămintea de a stabili o zi fixă pe săptămână în care va avea loc ședința de plen, astfel încât să nu se suprapună cu obligațiile legate de pregătirea și participarea mea la ședințele de Guvern", a scris Ana Birchall în scrisoarea adresată conducerii CSM.

De altfel, ministrul Justiției, Ana Birchall, a transmis, joi seară, că a informat-o din timp pe Lia Savonea, președintele CSM, despre faptul că nu poate participa la plenul CSM de joi, ședință care fusese convocată marți după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel