Ministrul Apărării, întâlnire strategică cu membrii CNMR

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a avut, vineri, 4 noiembrie, la sediul MApN, o întâlnire cu o delegaţie a Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), condusă de Alexandru Cumpănaşu, preşedintele CNMR.

Întâlnirea face parte din seria de acţiuni pe care Coaliţia le-a avut cu reprezentanţii instituţiilor publice naţionale, pentru a prezenta şi discuta modalităţi de implementare a direcţiilor de acţiune cuprinse în Planul Naţional pentru Modernizarea României.

Reprezentanţii CNMR au prezentat o serie de idei şi propuneri pentru modernizarea sistemului naţional de apărare, centrate pe alocarea resurselor şi instrumentelor necesare consolidării capacităţii de apărare a ţării, în vederea contracarării eficiente a riscurilor şi ameninţărilor din mediul regional şi internaţional de securitate. Au fost făcute alte propuneri concrete care au vizat: îmbunătăţirea nivelului de motivare a personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, prin asigurarea unei salarizări atractive, în special pentru categoriile de la baza ierarhiei militare, creşterea calităţii programelor de învăţământ şi de instruire militară, promovarea în societate a modelului sportiv militar, inclusiv prin acţiuni de genul „sportul pentru toţi".

[citeste si]

Ministrul Motoc a trecut în revistă rezultatele obţinute în îndeplinirea obiectivelor politicii de apărare a ţării, cu accent pe măsurile luate pentru consolidarea capabilităţilor de apărare, înzestrarea structurii de forţe cu echipamente şi tehnică moderne, consolidarea prezenţei avansate aliate în România şi la Marea Neagră, în vederea implementării deciziilor luate la Summit-ul NATO de la Varşovia. A prezentat rezultatele deosebite obţinute de România la reuniunea ministerială NATO de la Bruxelles din 26-27 octombrie a.c.

În spiritul unei abordări parteneriale eficiente, s-a agreat instituirea unui dialog pe baze permanente între reprezentanţii CNMR şi ai MApN, cu întâlniri trimestriale, în vederea identificării şi promovării celor mai bune soluţii pentru realizarea obiectivelor din domeniul apărării naţionale.

Plecând de la larga reprezentativitate a CNMR şi de la potenţialul acesteia în zona comunicării strategice, au fost identificate următoarele domenii de concentrare a colaborării viitoare: prezentarea publică a evoluţiilor din mediul regional de securitate, prezenţa forţelor aliate în România, programele de înzestrare a forţelor armate şi modalităţile de creştere a atractivităţii sociale a profesiei militare, în special prin motivarea categoriilor de militari de la baza ierarhiei militare.

Conducerea MApN și Conducerea CNMR au agreat stabilirea unui grup de lucru mixt ce va dezvolta punctele dezbatute vineri, urmând a rezulta propuneri concrete care să vizeze politicile de apărare și securitatea României. Din partea CNMR, coordonatorul acestui grup a fost desemnat domnul general Constantin Deceratu, VicePreședinte CNMR pentru politici de apărare, urmând ca ministrul apărării să desemneze persoana ce va coordona din partea MApN acest Grup Permanent pentru Politici de Apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel