EXCLUSIV  Ministrul Anton Anton, despre investițiile în energie: Două lucruri pe care trebuie să le facem neapărat

Ministrul Energiei, Anton Anton, unul dintre invitații la evenimentul Energy Forum: Cum va arăta piața energiei la sfârșitul anului 2019, a discutat despre investițiile în domeniul energiei electrice, în anul 2019.

Eu nu cred că investițiile în energie se fac ca panourile publicitare pe care le punem pe stradă. O investiție în energie este o investiție care se pregătește, care se derulează și care se finalizează într-un interval de timp destul de mare. Gândiți-vă că discutăm despre Centrala de la Mintia, unde ne-a trebuit un an de zile să clarificăm situația financiar-contabilă-fiscală a sistemului, a terenurilor și acum Romgaz este în postura de a face studii de prefezabilitate care se termină zilele acestea și care să le dea îndemnul necesar pentru a începe investiții acolo. 

Nu pot să spun că nu avem investiții. Avem investiții în derulare, în multe faze, mult mai puține decât mi-aș fi dorit eu. Eu mi-aș fi dorit ca astăzi să avem într-o fază mai avansată, să avem contracte semnate pentru Unitățile 3 și 4 și să avem contracte semnate pentru retehnologizarea Unității 1 de la Cernavodă. Mi-aș fi dorit să avem un contract semnat pentru Centrala de la Tarnița. Apropo de costuri, de cât costă energia. Nu cred că trebuie să privim problema apocaliptică, cum ar fi vezi doamne, ne dau peste cap prețurile. Strădania pe care a depus-o Guvernul cu OUG 114 a fost în această direcție, să stopăm creșterea prețurilor la energie și la gaze. Rămân încrezător în continuare că această OUG va reuși să își atingă aceste scopuri.

Două lucruri pe care trebuie să le facem neapărat

Sunt două lucruri pe care trebuie să le facem neapărat. Primul este să nu ne mai mințim. Astăzi, în toate documentele avem 24.000 de MW instalați. Nu e adevărat. Am început o activitate metodică de a clarifica situația. Haideți să devenim realiști. Trebuie să spunem clar că România poate produce, cu maxim de efort, 16.000 de MW, vom vedea cât rezultă la sfârșit. Nu este lipsit de interes să discutăm că România este integrată într-o piață europeană a energiei electrice și în cadrul acesteia, România are posibilitatea de a importa și exporta energie, a declarat ministrul Anton Anton, la evenimentul Energy Forum: Cum va arăta piața energiei la sfârșitul anului 2019, organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News şi DC Business.

Răspunsul integral poate fi urmărit în VIDEO de mai jos


Partenerii evenimentului sunt Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Electrica, Complex Energetic Oltenia.

Vezi și: Ministrul Anton, mandat. Borza: E cea mai mare realizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel