Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, promite un pachet de susţinere în sectorul agroalimentar pentru compensarea preţurilor la energie

Foto: Karolina Grabowska - Pexels
Foto: Karolina Grabowska - Pexels

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a anunţat marţi că se lucrează la un pachet de susţinere în sectorul agroalimentar, care se confruntă cu probleme din cauza majorării preţurilor la energie.

Chesnoiu a precizat că se va veni cu o compensare a bonusului de cogenerare, dar şi cu o compensare a costului pentru certificatele verzi din fiecare factură a beneficiarilor.

'Astăzi am avut o întâlnire la convocarea domnului prim-ministru, împreună cu ministrul de Finanţe, ministrul Energiei, preşedintele ANRE, secretarul general al Guvernului, ministrul IMM-urilor, ministrul Barna, de la Ministerul Mediului, astfel încât să venim cu un pachet de susţinere, pe de o parte pentru persoanele fizice în continuarea programului pe care l-am lansat prin legea plafonării şi de cealaltă parte către cei care nu se încadrează în categoria IMM-urilor şi fac parte din acest sector extrem de important al industriei agroalimentare. Ca finalitate a discuţiilor, pot spune că ne concentrăm în ceea ce priveşte preţul la energie să intervenim cu o compensare a bonusului de cogenerare, pe de o parte, şi de cealaltă parte o compensare a costului pentru certificatele verzi din fiecare factură a beneficiarilor', a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte susţinerea pe zona gazelor naturale, şeful MADR a subliniat că soluţiile care vor fi propuse 'cu celeritate' în şedinţele de Guvern viitoare se află în analiză la nivel interministerial. 'Mâine, în şedinţa de Guvern, vom prezenta - eu, ca ministru al Agriculturii, domnul ministru al Energiei şi domnul ministru al Finanţelor - note de informare către colegii din Cabinet şi către domnul prim-ministru evident cu privire la soluţiile pe care urmează să le aplicăm în susţinerea fermierilor români şi evident a celor care necesită sprijin', a spus el. Întrebat la ce se referă efectiv acel bonus de cogenerare, Chesnoiu a explicat că în factura de energie este un cost pentru bonusul de cogenerare şi un cost pentru certificatele verzi, care vor fi compensate dintr-un buget alternativ. 'Este o primă variantă de intervenţie pe care o analizăm pentru industria alimentară: compensare dintr-un buget alternativ, dar aşteptaţi să iasă actul normativ', a transmis ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel