Românii din Cancun. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, discuție cu omologul său mexican: „Alerte de securitate contrare practicii internaționale”

Ministrul a avut o discuție cu omologul său mexican și a rezolvat problema principală - o alertă generală de securitate pe bază de cetățenie
Ministrul a avut o discuție cu omologul său mexican și a rezolvat problema principală - o alertă generală de securitate pe bază de cetățenie

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuție cu omologul său mexican, iar toate demersurile din ultimele zile au fost dificile în opinia sa.

Întrebat la Digi 24 despre discuțiile purtate cu ministrul de Externe din Mexic, Aurescu a spus: „A fost într-adevăr o perioadă complicată, câteva zile de demersuri diplomatice intense. Mă bucur că am reușit să rezolvăm această situație complicată și, într-adevăr, discuția de aseară a fost hotărâtoare pentru a obține soluționarea. Imediat după ce am terminat discuția telefonică am fost informat de colegii mei de la Ambasada din Mexic care erau deja la Cancun că a început procesarea cetățenilor români individual”.

Alertele nu trebuie să fie pe bază de cetățenie

„Problema cea mai delicată aici a fost existența unei alerte de securitate cu caracter general pe baza cetățeniei române. Ori, astfel de alerte de securitate cu caracter general sunt contrare practicii internaționale. Acesta este un aspect precizat foarte clar omologului meu mexican. (...) Nu este permis de dreptul internațional”, a continuat diplomatul român.

Mexicanii au înțeles că credibilitatea țării ca destinație turistică a fost afectată

„În final, autoritățile mexicane au înțeles că este o problemă complicată care poate să afecteze grav relația bilaterală, așa cum i-am și menționat omologului meu. Au înțeles că poate să afecteze credibilitatea și cred că deja a afectat într-o anumită măsură credibilitatea Mexicului ca destinație de călătorie pentru cetățenii români. De aici înainte, toate procesările de cetățeni români care ajung în Mexic se vor face individual. Dacă există probleme, să spunem persoane certate cu legea, ele vor fi tratate caz cu caz”, a mai spus Aurescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel