Ministru, victimă a Congresului pentru românii de pretutindeni

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) apreciază dispoziția Guvernului României de a reface legăturile dintre românii din afara granițelor și instituțiile din țară.

De asemenea, FADERE consideră că schimbarea lui Dan Stoenescu din funcția de ministru pentru românii din diaspora este binevenită ținând cont activitatea defectuoasă din fruntea acestei instituții.

"Spre exemplu, in campania de informare asupra votului prin corespondența, deși a consumat foarte mulți bani pentru plimbări scumpe, a înregistrat rezultate dezastroase: dintre milioanele de români plecați peste hotare, doar 1000 s-au înscris pentru votul prin corespondența și abia 300 au cerut să se înscrie în regustrul electoral.

Cel mai probabil la decizia prim-ministrului de a-l schimba pe Dan Stoenescu a fost si implicarea lui în organizarea Congresului românilor de pretutindeni. Reamintim că în perioada 25-25 Iunie a avut loc în București ceea ce s-a vrut să fie un congres al românilor de pretutindeni. Deși organizarea evenimentului a fost proasta, nereprezentativa și a încălcat toate prevederile legale, Dan Stoenescu și-a asumat acest fiasco", se arată într-un comunicat de presă.

[citeste si]

"Sa sperăm că demiterea lui Dan Stoenescu nu va rămâne fără urmări. Întregul Departament pentru politici pentru românii de pretutindeni trece în aceste momente prin haos. Proiectele respinse nu au primit încă o motivație a refuzului de finanțare, iar majoritatea dintre cele pentru care s-a promis sprijin, încă nu au primit banii. Poate Corpul de control al Prim-ministrului Dacian Ciolos ar putea să se intereseze și de această situate", a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel