Ministru tehnocrat, gafă taxată dur din PE: Este cel mai cinic lucru

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel consideră că inacceptabilă poziția ministrului Muncii, Ana Costea, cu privire la separarea familiei Bodnariu. 

(w670)

Ana Costea, ministrul Muncii

"Să spui că separarea celor cinci copii de părinții lor a fost un caz de 'disciplină și rigoare' este cel mai cinic lucru pe care te-ai aștepta să-l auzi de la un reprezentant al Guvernului României", a acuzat Claudia Țapardel.  Europarlamentara PSD a adăugat: "Orice ministru și orice demnitar al statului român are datoria de a ajuta cetățenii aflați în dificultate. Doamna ministru Costea face exact opusul. Se comportă ca o reprezentantă a autorităților norvegiene. Atât eu cât și mulți alți colegi români din Parlamentul European am susținut la Bruxelles reîntregirea familiei Bodnariu, pentru că avem încredere că această familie nu trebuia distrusă pe baza unor declarații nefondate, fără nici un fel de respect pentru prezumția de nevinovăție".

[citeste si]

"'Disciplina și rigoarea' Barnevernet, pe care doamna ministru a arătat că le apreciază, au distrus foarte multe familii, în principal familii de imigranți din Norvegia. O spun răspicat: disciplina și rigoarea nu au nimic în comun cu încălcarea drepturilor familiei. Familia Bodnariu traversează o dramă și în acest moment. Declarațiile unui reprezentant al Guvernului Român dau dovadă de lipsă de respect", a subliniat eurodeputata PSD.

(w670)

La începutul sesiunii parlamentare, pe data de 18 ianuarie Claudia Țapardel a avut o intervenție în Plenul Parlamentului European prin care a cerut sprijin pentru reîntregirea familiei Bodnariu. În aceeași zi, a fost transmisă și o interpelare către Comisia Europeană cu același scop, de a atrage atenția asupra nedreptății la care sunt supuși cetățenii europeni din Norvegia.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel